ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Κατάγεται από το Περού. Εισήχθη στην Ευρώπη από τους Ισπανούς τον 16ο αιώνα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες.
Κύρια, γνωστά συστατικά: Νερό: 90%, γλυκίδια: 4%, πρωτίδια: 1%, λιπίδια: 0,3%, οργανικά οξέα (μηλικό, πηκτικό, κιτρικό...), ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο, θειον... και πολλά μικροστοιχεία: ψευδάργυρος, σίδηρος, ιώδιο, βόριο, χαλκός... βιταμίνες: Α, Β1, Β6, C, ΡΡ, Ε, Κ.
100 γραμμ. φρέσκιας ντομάτας μπορούν να μας προσφέρουν:
-13% βιταμίνης Α
- 5% φιλικού οξέως
- 8% βιταμίνης Β
- 33% βιταμίνης C από τις απαιτούμενες ημερήσιες ποσότητες.
...
Περισσότερα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου