Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ (ΑΥΤΟΔΙΑ)ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ROUNDUP!


Ενώ η Κομισιόν πριν λίγο καιρό-σε απάντηση του Επιτρόπου John Dalli, αρμόδιου για θέματα υγείας και προστασίας καταναλωτή, σε ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου ευρωβουλευτή των Ο.Π.-είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο μέχρι και ολικής απαγόρευσης της ουσίας Glyphosate, (πρόκειται για το ενεργό συστατικό του πρώτου παγκοσμίως σε πωλήσεις ζιζανιοκτόνου, Roundup της εταιρίας Monsanto, πρωταγωνίστριας στον τομέα των μεταλλαγμένων), έρχεται τώρα να αυτοδιαψευσθεί. Από την ίδια την επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου δημοσιεύονται τα ευρωπαϊκά νομικά κείμενα. Στο τεύχος L293/48/11.11.2010, δημοσιεύεται η Οδηγία 2010/77/Ε.Ε, που παρατείνει, με τους ίδιους εξαιρετικά χαλαρούς όρους, την περίοδο έγκρισης της συγκεκριμένης ουσίας μέχρι το τέλος του 2015. Ηπενταετής παράταση δόθηκε, παρόλο που η Κομισιόν γνώριζε επίσημα από τις 28 Σεπτεμβρίου τη μελέτη για τους σοβαρότατους κινδύνους από τη δραστική ουσία του Roundupκαι (υποτίθεται ότι ερευνούσε το θέμα).
Σε πρόσφατη έρευνα στην Αργεντινή το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο, που συνδέεται και με ποικιλίες μεταλλαγμένων ειδικά σχεδιασμένες για εντατική του χρήση, βρέθηκε να προκαλεί δυσπλασίες σε πειραματόζωα εμβρύων βατράχου και κοτόπουλα, σε δόσεις πολύ χαμηλότερες από αυτές που εφαρμόζονται στους γεωργικούς ψεκασμούς και πολύ πιο κάτω από τα ευρωπαϊκά όρια καταλοίπων σε αγροτικά προϊόντα.
«Έχουμε να κάνουμε είτε με συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης είτε με παράλληλες πολιτικές, που υπαγορεύουν ομάδες συμφερόντων στην Κομισιόν», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.«Και στις δύο περιπτώσεις, πρόκειται για ένα πολιτικό θέμα εξαιρετικής σοβαρότητας: Παρακάμπτεται επιστημονική μελέτη που τεκμηριώνει σοβαρότατους κινδύνους από μια ουσία με ευρύτατη εμπορική κυκλοφορία, και η άδειά της ανανεώνεται για πέντε ακόμη χρόνια, πριν προλάβουν να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Αμέσως μετά δίνεται στο ευρωκοινοβούλιο αβάσιμη καθησυχαστική απάντηση από τον αρμόδιο Επίτροπο, που συμβαίνει να είναι και ένθερμος υποστηρικτής των μεταλλαγμένων…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου