Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δεύτερο παζάρι Ανταλλαγών με ΤΕΜ

Πρόσκληση για μέλη και φίλους
Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Μετά την επιτυχία της πρώτης μας ανταλλακτικής αγοράς,
Σας προσκαλούμε στην Δεύτερη ανοικτή αγορά ανταλλαγών με ΤΕΜ , που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 6 Ιουνίου από τις 6.00 το απόγευμα στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου (μπροστά από την καφετέρια "Αργοναύτες"), για να κάνουμε ανταλλαγές με άλλα μέλη του Δικτύου, και να ανταλλάξουμε (εκτός από προϊόντα) ιδέες και προτάσεις, αλλά και να δώσουμε την ευκαιρία σε φίλους και πολίτες να έρθουν σε επαφή μαζί μας, να συζητήσουν, να ενημερωθούν, να μας πουν τις απόψεις τους, και αν θέλουν να εγγραφούν και αυτοί στο Δίκτυο.
Για προσφορές προϊόντων κάθε είδους αλλά και υπηρεσιών από τα μέλη
Όσοι έχετε προϊόντα κάθε είδους προς πώληση με ΤΕΜ, θα θέλαμε να συμμετέχετε σε αυτή τη Δεύτερη Αγορά Ανταλλαγών με ΤΕΜ για να αποδείξουμε για άλλη μια φορά στην πράξη ότι μια άλλη ανταλλακτική οικονομία είναι εφικτή.
Θα υπάρχουν ξανά έτοιμοι πάγκοι για να εκθέσετε τα προϊόντα σας αλλά επειδή ο αριθμός τους είναι περιορισμένος καλούμε όσους έχουν δικό τους τραπέζι η οποιοδήποτε είδος "stand" να το φέρουν μαζί τους.
Καλό θα ήταν επίσης στο ανοικτό παζάρι να υπάρχουν και "stand" μελών μας που προσφέρουν υπηρεσίες με διαφημιστικά των προσφορών τους ( καρτούλες, έντυπα, αφισσούλες, κλπ.) για να είναι όσο το δυνατόν φανερές στη πράξη όλων των ειδών οι προσφορές.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στο τηλέφωνο 2421029908, 6932568396, και 6945704157 για την πρόθεση σας να συμμετέχετε και τα προϊόντα που θα έχετε προς διάθεση με ΤΕΜ
Για αγορές προϊόντων με ΤΕΜ
Είναι μια ευκαιρία να αγοράσετε προϊόντα που σε μια άλλη περίπτωση θα ήταν δύσκολο, λόγω της δυσκολίας αναζήτησης μέσω υπολογιστή, αλλά και του μικρού σχετικά κόστους προϊόντων που καθιστούν την αγορά τους μέσω παραγγελίας ασύμφορη.
Στο χώρο της Αγοράς με ΤΕΜ θα είναι δυνατόν να γίνει online κατάθεση ΤΕΜ από αγοραστή σε πωλητή. Όσοι έχετε ήδη παραλάβει τις Εντολές Πληρωμής θα μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε. Όσοι δεν τις έχετε παραλάβει θα μπορέσετε να τις παραλάβετε επί τόπου.
Οι συμμετέχοντες ως πωλητές ή εκθέτες προσφορών, και οι έχοντες αναλάβει υπευθυνότητα στη διοργάνωση να βρίσκονται στο χώρο του παζαριού τουλάχιστον στις 17.00.
Προωθήστε το παραπάνω μήνυμα σε φίλος και γνωστούς σας

Γραμματεία Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου