Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Το εν πλω κυκλοφόρησε!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το εν πλω αποτελεί το νέο ελπιδοφόρο εγχείρημα του Αρχιπελάγους στο πεδίο της ενημέρωσης. Στόχος της εφημερίδας είναι να κοινωνήσουμε τις δράσεις μας, να προβάλουμε θέματα που αφορούν όλους, να διεγείρουμε σκέψεις και να αφυπνίσουμε συνειδήσεις. Όλα σχεδόν τα άρθρα που παρατίθενται στο εν πλω αφορούν καίρια περιβαλλοντικά προβλήματα με τα οποία ασχολείται καθημερινά η ερευνητική ομάδα του Αρχιπελάγους και τα οποία παραμένουν, μέχρι σήμερα, άλυτα.

Σε αυτή την πορεία θα γίνουμε ενοχλητικοί απέναντι σε όσους υπηρετούν το κατεστημένο που οδηγεί καθημερινά το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας σε διαρκή υποβάθμιση. Θέτουμε επί τάπητος όλα αυτά τα ζητήματα και σας καλούμε να στηρίξετε τόσο τη διάδοση τους, όσο και τη λύση τους.
Συμβάλλετε κι εσείς στην ενημέρωση. Διαδώστε το εν πλω ηλεκτρονικά και βοηθήστε το να πιάσει στεριά! Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας στείλουμε τεύχη που θα μοιράσετε στη γειτονιά, στην πόλη, στο νησί σας!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,


Γιάννης Κουτελίδας

Συντονιστής Επικοινωνίας, Αρχιπελάγους, Ι.Θ.Π

Θαλάσσια Ερευνητική Βάση
Τ.Θ 229, 83 102, Όρμος Μαραθοκάμπου, Σάμος
Τηλ: 22730 37533, 22730 31862
Κιν.: 6974744949
Χερσαία Ερευνητική Βάση
Τ.Θ 1, 83 301,Ράχες - Ικαρία
Τηλ: 22750 41070, 22757 70638
Φαξ: 22750 41070

Γραφείο Διεκπεραίωσης
Μ. Βόδα 89, 10440 Αθήνα,
τηλ 210 8253024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου