Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

O Π.Ο.Υ. ξαναχτυπά!


Τί κι αν ονομάζεται Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας; Τα φαινόμενα για άλλη μια φορά απατούν, αφού μετά την καμπάνια του για τη γρίπη των χοίρων και την προώθηση του εμβολίου που απέφερε τα κέρδη που επιζητούσαν οι σύμμαχές του φαρμακοβιομηχανίες, σχεδιάζει μια νέα ακόμα πιο ύπουλη καμπάνια και αισχρή θα έλεγα, με στόχο να ελέγξει και ν'ανακόψει την αυξανόμενη προτίμηση του καταναλωτικού κοινού παγκοσμίως στα φυτικά συμπληρώματα διατροφής και στα εναλλακτικά φυτικά φάρμακα της παραδοσιακής ιατρικής (π.χ. κινεζικής, ινδικής κ.ά.).
Για να το πετύχει έχει ισχυρούς σύμμαχους θεσμικούς, δηλαδή κράτη - μέλη του Ο.Η.Ε. και φυσικά τον Π.Ο.Ε. (Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου) δηλαδή τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες που ελέγχουν παγκοσμίως την παραγωγή των τροφίμων με συμβατικό τρόπο (υβρίδια, λιπάσματα, φυτοφάρμακα) αλλά και τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες.
Περιληπτικά το σχέδιο αυτό:
Ο Π.Ο.Υ. από το 1962 έχει συστήσει μια επιτροπή αρμόδια για τον Κώδικα Διατροφής (CODEX ALIMENTARIUS). Το 1994 ο πρόεδρος αυτής της επιτροπής, δήλωσε ότι τα θρεπτικά συστατικά των τροφών είναι τοξίνες και επέβαλε τη χρήση της τοξικολογίας και τον καθορισμό κινδύνου (risk assessment). Έτσι λοιπόν στον κώδικα αυτό του Π.Ο.Υ. ανάμεσα σε πολλά στάνταρς και οδηγίες υπάρχει και η "Vitamin and Mineral Guideline (V.M.G.) που επιτρέπει μόνο πολύ χαμηλές δόσεις βιταμινών και μετάλλων ώστε να κάνει τα θρεπτικά συστατικά παράνομα. Δηλαδή, το V.M.G. με τη χρήση του risk assessment περιορίζει την περιεκτικότητα των τροφών και των συμπληρωμάτων διατροφής σε βιταμίνες και μέταλλα. Με βάση αυτή την οδηγία θα τεθούν σε ισχύ ρυθμίσεις και απαγορεύσεις όπως:
1. Απαγόρευση χρήσης βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών για την πρόληψη ή τη θεραπεία μιας πάθησης, αφού τα συστατικά αυτά θα χαρακτηρίζονται πλέον τοξίνες ή δηλητήρια. Αυτή η απαγόρευση θα έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν από τα ράφια των φαρμακείων εκατοντάδες διατροφικά συμπληρώματα αποδεδειγμένης ασφάλειας και διατροφικής αξίας που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους, και να είναι διαθέσιμα μόνο με ιατρική συνταγή.
2. Απαγόρευση συμβουλών που δίνονται για τη διατροφή και αφορούν σε βιταμίνες και μετάλλα καθώς και απαγόρευση και άρθρων περί διατροφής που δημοσιεύονται στον τύπο ή στο διαδίκτυο.
Συμπερασματικά, ο κώδικας διατροφής του Π.Ο.Υ. παρά την ονομασία του δεν έχει να κάνει με την προστασία του καταναλωτή αλλά εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών. Είναι μια εμπορική επιτροπή που έχει δημιουργηθεί για να ελέγχει πώς τα τρόφιμα και τα διατροφικά συμπληρώματα παρασκευάζονται και πωλούνται στον καταναλωτή αλλά για το κέρδος κι όχι για την ανθρώπινη υγεία. Με το νέο αυτό σχέδιο περί τοξικότητας και κινδύνου θέλει να απαγορεύσει τα φυσικά θεραπευτικά προϊόντα, γιατί τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως στρέφονται σ'αυτά. Όσο περισσότερα βιολογικά προϊόντα διατροφής και φυσικά συμπληρώματα καταναλώνουν οι άνθρωποι, τόσο λιγότερα φάρμακα αγοράζουν. Οι φαρμακευτικές εταιρείες φοβούνται αυτή τη στροφή του κόσμου κι έχουν αποφασίσει τον περιορισμό και τον εμπορικό έλεγχο αυτών των προϊόντων υγείας.
Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις λόγω περιορισμένης λήψης διατροφικών θρεπτικών συστατικών, εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να ομογενοποιήσουν τον κόσμο μέσω του νέου κώδικα διατροφής. Κάποιοι φτάνουν να λένε ότι ο νέος κώδικας διατροφής αποτελεί το μέσο μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού, αφού πέρα από την οδηγία για την περιεκτικότητα των βιταμινών και των άλλων θρεπτικών συστατικών περιλαμβάνει μια σειρά και άλλων οδηγιών που ανοίγουν το δρόμο για την υποχρεωτική χρήση αντιβιοτικών και συνθετικών ορμονών στη διατροφή των ζώων που προορίζονται για τη διατροφή μας, αλλάζουν τα ποσοστά περιεκτικότητας των τροφών σε χημικές ουσίες ενώ καμιά χώρα δεν θα έχει δικαίωμα να εμποδίσει την εισαγωγή τέτοιων τροφίμων που περιέχουν τέτοιες χημικές ουσίες ή και ν'απαγορεύσει την κυκλοφορία τους, γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει παραβίαση των διεθνών κανονισμών εμπορίου.
Τέλος, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, από μόνη της η οδηγία για μείωση των επιπέδων βιταμινών και μετάλλων θα επιφέρει μέσα σε μια δεκαετία το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων από εκφυλιστικές ασθένειες που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, όπως είναι διάφορες μορφές καρκίνου και οι καρδιαγγειακές παθή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου