Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

"Ρατσιστική Βία και Ξενοφοβία"



Πρόσκληση
              για συμμετοχή στην Ημερίδα
                               
με θέμα: "Ρατσιστική Βία και Ξενοφοβία"

Το Πράσινο Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων (Παράρτημα Ν. Λάρισας), διοργανώνουν την ημερίδα για την Ρατσιστική Βία και Ξενοφοβία, σε μια εποχή που η κλιμάκωση της βίας και του ρατσισμού δεν απειλεί μόνο τους/τις μετανάστες/στριες, αλλά εν δυνάμει όλους τους πολίτες. Οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε τη σπουδαιότητα του ζητήματος εγκαίρως και να συμβάλουμε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων. Ως πολίτες, δεν πρέπει να δεχθούμε ότι δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι χωρίς δικαιώματα, που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια, που ξυλοκοπούνται στους χώρους των επιχειρήσεών τους και πυροβολούνται όταν ζητούν τα δεδουλευμένα τους ή όταν κάνουν το λάθος να περάσουν από το λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Τα όποια κηρύγματα μίσους πρέπει να αποκηρυχτούν  καθόσον κάθε άλλο παρά λύση στην κρίση που βιώνουμε αποτελούν. Δεν πρέπει να σταματήσουμε να εκπλησσόμαστε και να εξοικειωθούμε με την ανθρώπινη αλλοτρίωση. Αντίθετα, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η βαθύτερη εκδήλωση της κρίσης δεν είναι παρά ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 και ώρα 19:00, Στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Μετροπόλ, με θέμα: «Ρατσιστική Βία και Ξενοφοβία».
Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας είναι :
Χαιρετισμοί
19:00 - 19:15
Εισηγητές :
19:15 - 19:45 Ζήσης Παπαδημητρίου, ομ. Καθηγητής ΑΠΘ. Ρατσισμός και ξενοφοβία: αίτια και επιπτώσεις
19:45 - 20:15 Ελεάννα Ιωαννίδου, Νομικός. Νομικά και πολιτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση του ρατσισμού
20:15 - 21:00 Συζήτηση
Πληροφορίες: 2410535589

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου