Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Κάλεσμα Θεματικής άμεσης δημοκρατίας Λευκού Πύργου


Κύριο μέρος μηνύματος prootheiste to meil auto opou nomizete!


--------------------------------------------------------------------------------




Κάλεσμα Θεματικής άμεσης δημοκρατίας Λευκού Πύργου

προς κάθε κάτοικο Θεσσαλονίκης - προς όλες τις πλατείες της χώρας



Σήμερα Κυριακή 3 Ιουλίου συναντηθήκαμε στο Λευκό Πύργο στα πλαίσια της θεματικής για την άμεση δημοκρατία και αποφασίσαμε την μορφή και το περιεχόμενου του αγώνα μας για την υπόλοιπη διάρκεια του καλοκαιριού.



Γενικά, θεωρούμε ότι είναι ανάγκη όχι μόνο η συνέλευση της πλατείας λευκού Πύργου αλλά και όλες οι αμεσσοδημοκρατικές πλατείες της χώρας να αλλάξουμε τον τρόπο του αγώνα μας για να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα προβλήματα μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου , περνώντας από το στάδιο της διαμαρτυρίας σε αυτό των προτάσεων, των λύσεων και της άμεσης υλοποίησης τους, από και προς την ελληνική κοινωνία.



Συγκεκριμένα, χωρίσαμε σε 3 θεματικές τα προβλήματα αυτά κάτω από το πρίσμα της οικονομίας, της πολιτικής και των δημόσιων αγαθών. Το όλο μας εγχείρημα έχει ως σκοπό να μετουσιώσει προτάσεις σε πράξη με τρόπο άμεσο τόσο στην απόφαση, τον χρόνο τους και την υλοποίηση τους και αυτό γιατί διαπιστώσαμε ότι άμεση δημοκρατία σημαίνει : Οι ίδιοι οι πολίτες να παίρνουν τις αποφάσεις που τους αφορούν και οι ίδιοι να τις υλοποιούν.



Ο άξονας του τρόπου των συζητήσεων μας χωρίζετε στα εξής στάδια:



1ο: Θέμα συζήτησης

2ο:Κατάθεση προτάσεων

3ο: Συζήτηση επί των προτάσεων

4ο : Απόφαση - Άμεση δράση



Για όλο το καλοκαίρι οι θεματικές μας θα είναι σταθερές και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 7.00μμ στο κάτω μέρος του Λευκού Πύργου.



Θεματικές:



Κάθε Δευτέρα 7.00μμ : Κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία



Κάθε Τρίτη 7.00μμ: Άμεση Δημοκρατία



Κάθε Τετάρτη 7.00μμ: Υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.


Λειτουργούμε με ξεχωριστές θεματικές αλλά ενωνόμαστε σε ένα κοινό και θα επεξεργαστούμε όλοι μαζί τις προτάσεις μας στην γενική συνέλευση την Κυριακή 17 Ιουλίου στο Λευκό Πύργο και την Δευτέρα 1 Αυγούστου σε μια μεγάλη τοπικής διαβούλευσης για όλη την Θεσσαλονίκη .

Αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της συνέλευσης Λευκού Πύργου και θα επιδιώξουμε κάθε πρόταση να μεταφέρετε εκεί και να γίνετε κομμάτι της καθημερινότητας όλων των κατοίκων της πόλης. Για το λόγο αυτό καλούμε τον κάθε ένα και μια να συμμετέχει στις ανοιχτές μας συναντήσεις και θα επιδιώξουμε και εμείς επαφή και φιλοξενία από κάθε αμεσοδημοκρατική συλλογικότητα πολιτών, συνέλευση γειτονιάς και οργανωμένη βάση εργαζόμενων της πόλης.

Αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι του κινήματος των πλατειών και σήμερα πήραμε απόφαση να απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις πλατείες της χώρας για μια τριήμερη, με μορφή φεστιβάλ συνάντηση άμεσης δημοκρατίας στα εγκαίνια τις ΔΕΘ. Εκεί θέλουμε να φιλοξενήσουμε τις προτάσεις που βγήκαν με δημοκρατικό τρόπο από τις πλατείες και να παρουσιάσουμε τις δικές μας για τους 3 άξονες της Οικονομίας, της Άμεσης δημοκρατίας και των Κοινωνικών αγαθών.



Παρακαλούμε τα blog των πλατειών Λευκού Πύργου και Συντάγματος να συνδράμουν και να στηρίξουν την ενημέρωση της προσπάθειας μας και τα e mail τους να είναι ανοιχτά για επικοινωνία με εμάς μέχρι να υπάρχουν στοιχειά επικοινωνίας από κάθε θεματική ομάδα ξεχωριστά.



ΥΓ. Αυτή την Τετάρτη θα γίνει συζήτηση για την πρόταση κοινωνικοποίησης της ΕΥΑΘ παρουσία κατοίκων της Αραβησού και εργαζομένων στην εταιρία ύδρευσης Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου