Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: ΠΕΜΠΤΗ 30/06/2011

Συντονιστής Ομάδας Συνέλευσης (από τη Γραμματειακή Υποστήριξη):

Θυμίζω κάποια ζητήματα επί της διαδικασίας, όπως έχει (...). Ενημερώνω ότι έχουν έρθει έξη θέματα στη γραμματειακή υποστήριξη και πρέπει να διαλέξουμε τρία.
...
Τα θέματα που τελικώς αποφασίζουμε να αποτελέσουν θέματα της σημερινής Λ.Σ. είναι τα εξής:
1.Εκτιμήσεις, για την φάση που βρίσκεται το κίνημά μας, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Τα επόμενά μας βήματα, επόμενα μεγάλα ραντεβού.
- Κείμενο ευγνωμοσύνης σε όσους μας στάθηκαν.
- Ίδρυση ταμείου και αποστολή σε πανευρωπαϊκή μέρα δράσης στις 10 Ιουλίου στην Λισσαβώνα.
2.Το διήμερο καταστολής και πως απαντάμε.
- Ενέργεια για να πάνε στη δικαιοσύνη όσοι διέταξαν και όσοι εκτέλεσαν τις εγκληματικές ενέργειες.
- Πως θα πετύχουμε κατάργηση των ΜΑΤ/ΔΙΑΣ κοκ.
- Πως θα οργανώσουμε μέρα αμεσοδημοκρατικής δικαιοσύνης την Κυριακή.
- Σεμινάρια αυτοόαμυνας (κινήματος)
-Ενέργειες για συλληφθέντες.
3.Κινήσεις δεν πληρώνω φόρους, κάρτες, πως θα οργανωθεί.

Ανακοίνωση από την Ομάδα Ψυχραιμίας (επισυνάπτεται):.
Ως ομάδα ψυχραιμίας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που ήρθε στην πλατεία για την πολλή καλή δουλειά που κάνουμε το κρίσιμο 48ωρο που πέρασε. Ευχαριστούμε και αυτούς που παρέμειναν στην πλατεία ένα λεπτό και εκείνους που άντεξαν μέχρι το τέλος
Σημασία έχει η προσφορά ανεξάρτητα από την ποσότητα. Αυτό που αποδείχθηκε χτες είναι ότι η τρομοκρατία τους φούντωσε την αλληλεγγύη και το πάθος μας για την Άμεση Δημοκρατία. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις δυνάμεις καταστολής διότι μετά την πρωτόφαντη ρήψη χημικών η πλατεία Συντάγματος είναι πλέον πιο ΚΑΘΑΡΗ από ποτέ και πανέτοιμη να δεχτεί περισσότερο κόσμο.
Δεν καταλαβαίνουμε από χημικά. Σύνταγμα θα κάνουμε ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!!
Ανακοίνωση: αύριο γίνεται η δίκη για τους πρώτους 15 συλληφθέντες, το κάλεσμα είναι αύριο στις 9:00 στην Ευελπίδων στο κτίριο 7 για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας.
Ανακοίνωση για τη μοτοπορεία που θα κατευθυνθεί στο χώρο που παραθέτει ο ΓΑΠ δείπνο εργασίας στους ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Ανακοίνωση: πρόταση για συμμετοχή Ελλήνων αγανακτισμένων στη συνέλευση που θα γίνει στη Λισσαβόνα από αντίστοιχο κίνημα.
Χαιρετισμός από αγωνίστρια του κινήματος της Ισλανδίας: Εμείς καταφέραμε να τους διώξουμε, διαδηλώνοντας έξω από το κοινοβούλιο για πολλές ημέρες. Είμαστε μαζί σας!
Ανακοίνωση από την ομάδα Πρώτων Βοηθειών (επισυνάπτεται).
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Από τις 25 Μαϊου η πραγματική δημοκρατία της αμεσότητας εγκαταστάθηκε στην πλατεία συντάγματος και εξαπλώνεται στις υπόλοιπες πλατείς παντού, σε όλη την Ελλάδα.
Απέναντι στο ετοιμοθάνατο καθεστώς της κρίσης που χαροπαλεύει υποστηριζόμενο μηχανικά από μνημονιακές δόσεις στήριξης για την επιβίωσή του, έχι αντιταχθεί ένα ολοένα και μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων που προβάλουν την συνεργασία την αυτοοργάνωση της ζωής τους και τον αμεσοδημοκρατικό τρόπο στην λήψη αποφάσεων. Σε αυτήν την τόσο ετερόκλητη συνάθροιση απουσιάζει το ΕΓΩ και κυριαρχεί το Εμείς που σαν συνεκτικό κρίκο δεν έχει τον ρόλο ή την πολιτική ταυτότητα, αλλά την απόφαση να βρεθούμε, να μιλήσουμε, να διαφωνήσουμε να συμφωνήσουμε και στο τέλος να βρούμε τις λύσεις από εμάς για μας.
Μέσα σε αυτόν τον δημιουργικό χαμό όλοι εμείς εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, γιατροί νοσηλευτές, διασώστες, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργεί και εθελοντές ενώσαμε τις δυνάμεις μας συμμετέχοντας από την αρχή στην οργάνωση των πρώτων βοηθειών και της ψυχολογικής υποστήριξης προς όφελος όλων όσων ζουν, κοιμούνται ή συμμετέχουν καθημερινά στις ομάδες εργασίας στην πλατεία συντάγματος αλλά και όσων παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις και στην λαϊκή συνέλευση, στους ηλικιωμένους. Τα μικρά παιδιά, τους άνεργους, τους μετανάστες και σε όσους ακόμα χρειαστούν άμεσα την φροντίδα μας, ανεξαρτήτου φύλου, χρώματος ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης.
Οι 35 μέρες που ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις έδειξαν ότι όχι μόν είναι εφικτή και αναγκαία η συνεργασία σε αμοιβαία και εθελοντική βάση, αλλά ότι είναι και αποτελεσματική. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οργανώθηκε πλήρες ιατρίο, φαρμακείο αλλά και πλήθος ειδικευμένων εθελοντών διασωστών, γιατρών ψυχολόγων και επιστημόνων. Το μέχρι στιγμής παραγόμενο έργο μιλάει από μόν του για τγήρογρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών όλες αυτές τις μέρες. Οι δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας στις 15,21,28 Ιουνίου, με αποκορύφωμα την στοχοποίηση
Χαιρετισμός από Αιγύπτιο συναγωνιστή που συμμετείχε στους αγώνες της πλατείας Ταχρίρ: Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές, έρχομαι από την Αίγυπτο. Πριν από πέντε μήνες ο λαός της Αιγύπτου εξεγέρθηκε για αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη. Ακόμα και σήμερα ο λαός μας συνεχίζει να αγωνίζεται κατά χιλιάδες για να απελεθερωθεί πλήρως από το καθεστώς του Μουμπάρακ. Θα ήθελα να πω ότι εμπνέομαι από αυτά που κάνετε γιατί ο αγώνας μας είναι κοινός, για κοινωνική δικαιοσύνη και για ένα καλύτερο κόσμο για όλους μας.
Χαιρετισμός από Αργεντίνο συναγωνιστή που συμμετείχε στο κίνημα της Αργεντινής: Πρώτα απ' όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ, είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Εσείς εδώ μου θυμίσατε τις συνελεύσεις που κάναμε στην Αργεντινή του 2001. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να συνεχίσουμε. Ευχαριστώ πολύ.
Ανακοίνωση από τη Λ.Σ. Αμπελοκήπων: Αύριο θα πραγματοποιηθεί Λ.Σ. Αμπελοκήπων στην πλατεία Πανόρμου και ώρα 19:00.
Ανακοίνωση από τη Λ.Σ. Νέου Ηρακλείου: Αύριο θα πραγματοποιηθεί Λ.Σ. Νέου Ηρακλείου στο σταθμό του ΗΣΑΠ και ώρα 19:00.
Ανακοίνωση από τη Λ.Σ. Βύρωνα: Αύριο θα πραγματοποιηθεί Λ.Σ. Βύρωνα στην πλατεία Ταπητουργρείου και ώρα 19:30.
...
Μίλησαν πάνω από 50 στη συνέλευση
Προτάσεις για ψήφιση:
Η Λαϊκη Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος δηλώνει ότι ο αγώνας που άρχισε εδώ, και πάνω από ένα μήνα, συνεχίζεται. Τα διλήμματα που έβαλε η κυβέρνηση για να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο είναι ψεύτικα. Η στάση πληρωμών και όχι τα νέα δάνεια είναι αυτό που θα σώσει την πλειοψηφία του λαού, ενάντια στην ,μειοψηφιία ΣΕΒ- Τραπεζώνο εφοπλιστών, και όλων των εκμεταλευτών συνολίκα. Οι ανάγκες του λαού είναι πάνω από τα συμφέροντα των πιστωτών. Και αν αυτό οδηγήσει στην παραμονή ή όχι στο ευρώ, στην παραμονή ή όχι στην Ε.Ε, μας είναι αδιάφορο. Οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη τους. Θα αντιμετωπίσουμε με αναδιανομή του εισοδήματος και άμσεη δημοκρατία κάθε οικονομιό εκβιασμό. Όλοι στον αγώνα, στις πλατείες και στους χώρους δουλειάς. Να διαδόσουμε και να οργανώσουμε στην κοινωνία γενική απεργία διαρκείας , που μαζί με τη δράση στις πλατείες και τις γειτονιές θα φέρει την αρχή για το τέλος του σημερινού κόσμου εκμετάλλευσης και αλλοτρίωσης. Για μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Ο αγώνας συνεχίζεται. Γενική απεργία διαρκείας. Ας βγούμε όλοι σε δρόμους και πλατείες , οι συνελεύσεις μας και ο συντονιμσός τους θα δώσουν την λύση. Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ. Όλοι στον αγώνα. Άμεση δημοκρατία τώρα.
Υπερψηφίστηκε.
Πρόταση υπέρ δημιουργίας παγκόσμιας ημέρας αποκλεισμού χρηματιστηρίων. Ψηφίστηκε.

Πρόταση Νομικής ομάδας για δημιουργία ομάδας για συλλογικές μυνήσεις κατά Παπουτσή/ Αστυνομίας Ψηφίστηκε
Σύσταση κειμένου ή ομάδας για την σύνταξη κειμένου για προσφυγή σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε σχέση με την κατάχρηση χημικών ουσιών που είναι απαγορευμένα (να επισυναφθεί). Ψηφίστηκε.
Δημιουργία ομάδας ανορθόδοξης άμυνας – αντιμετώπισης κρίσεων για αυτοπροστασία – ενάντια στις επιθέσεις στην πλατεία. Ψηφίστηκε.
Οικονομικό μοντέλο – πρόταση σύνταξης κειμένου- για μετά την ρήξη. (να επισυναφθεί). - Να γίνει διαβούλευση για την συγκεκριμένη πρόταση. Ψηφίστηκε.
Κατάργηση πραιτωριανών μισθοφόρων και ειδικών δυνάμεων αστυνομίας και χρήση χημικών όπλων. - Ψηφίστηκε.
Οργάνωση για ομάδα δράσης, ενημέρωση με ντουντούκες σε γειτονιές...Ψηφίστηκε.
Χρήση χημικών....
Να πάρουν όλη την εξουσία οι λαϊκές συνελεύσεις. Πάει για άλλη μέρα.
Να επιστρέψει το σύνταγμα του Καποδίστρια . ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ.
Κρατικοποίηση όλων των επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ
Πρόταση για ημέρα αμεσοδημοκρατικής δικαιοσύνης... δηλαδή Λαϊκό Δικαστήριο για την χθεσινή και προχθεσινή μέρα. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ Ή ΒΙΑΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου