Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ



Από τη γερμανική εφημερίδα Μπίλντ(λαϊκίστικη καθημερινή έκδοση, που διαβάζεται όμως από τα λαϊκά συντηρητικά στρώματα της Γερμανίας):
Ihr griecht nix von uns! (Δεν θα πάρετε Έλληνες φράγκο από εμάς!)
Verkauft doch eure Inseln, ihr Pleite-Griechen(πουλήστε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες)
Über 3000 Inseln hat Griechenland, die meisten in die Ägäis. Nur 87 davon sind bewohnt. Die Akropolis hat einen geschätzen Wert von 100 Mrd. Euro(Η Ελλάδα έχει πάνω από 3000 νησιά, τα περισσότερα στο Αιγαίο. Η Ακρόπολη έχει μια τιμή που υπολογίζεται στα 100 δισ. ευρώ)

Έγινε και αυτό. Η κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει το μηχανισμό δανεισμού της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης.
Ας ελπίσουμε οτι δεν θα κάνει και αυτό που της προτείνει Η Μπιλντ με την παραπάνω φωτογραφία και λεζάντα.
Η προσφυγή είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Δείχνει τη χρεοκοπία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Οι επεμβάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- όπου έγιναν- δεν αφορούν μόνο σαρωτικές μειώσεις εισοδημάτων και δικαιωμάτων, αλλά και εκτεταμένη λεηλασία των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος. Μετά έρχεται η πτώχευση, με τα δικά τους δεδομένα φυσικά.
Από δω και πέρα πρέπει να αναλάβουν οι πολίτες, να διώξουν την κυβέρνηση,να μην ακούσουν τι λένε τα καθεστωτικά κόμματα, να αυτοοργανωθούν σε ριζοσπαστικές κινήσεις πολιτών, να στραφούν στην τοπική οικονομία και κοινωνία και σιγά-σιγά να παίρνουν την εξουσία στην Τοπική αυτοδιοίκηση κ.λ.π.
Βλέπε το κείμενο για το "Τι να κάνουμε" σε αυτό το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου