Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Είσαι ό,τι τρώς

"Είσαι ό,τι τρως!": Η σοφή φράση του Ιπποκράτη πραγματικά αντικατοπτρίζει την σημασία της καλής διατροφής και δίαιτας στην ποιότητα ζωής μας.

ΟΥΔΕΝ ΩΦΕΛΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΕΣΤΙ , ΕΑΝ ΤΟ ΥΓΙΑΙΝΕΙΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΗ , δηλαδή αν απουσιάσει η υγεία από τον άνθρωπο , δεν υπάρχει κάποιο όφελος γι΄αυτόν απ΄όλα γενικά τα άλλα αγαθά του . (Ιπποκράτης) .

Είμαστε ότι τρώμε . Και αυτό που τρώμε καθορίζει τις σκέψεις, τη ζωή μας, το παρόν, το μέλλον, και το πεπρωμένο μας...! (Αλέξης Κάρελ γιατρός βιολόγος , Βραβείο Νόμπελ) .

Η μεσογειακή διατροφή και κυρίως η ελληνική παραδοσιακή διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην πρόληψη μιας σειράς ασθενειών που έχουν σχέση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής όπως την αρτηριοσκλήρωση, τον διαβήτη και την αρτηριακή πίεση. Αυτό είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο από διατροφολόγους και διαιτολόγους. Ένα σημαντικό στοιχείο αυτής της παραδοσιακής διατροφής είναι το αγνό λάδι ψυχρής πιέσεως, όπως παράγεται εδώ και αιώνες στην Ελλάδα. Εκτός από την βιολογική και ποιοτική του αγνότητα θα πρέπει να αναφερθεί και η μεγάλη προστασία που χαρίζουν οι φαινόλες και τα ακόρεστα λιπαρά που περιέχει. Ίσως να είναι αυτό το μυστικό γιατί οι πρόγονοι των ελλήνων είχαν καλή υγεία ως την ηλικία των εκατό και πλέον ετών.
Οι μικροοργανισμοί ΕΜ κάνουν την τροφή μας ιδιαίτερη!
Με την ήπια τεχνολογία των ΕΜ (Ενεργοί Μικροοργανισμοί) μπορούμε να εξευγενίσουμε ακόμα περισσότερο τις ξεχωριστές τροφές. Ειδικά το ελαιόλαδο μπορεί να μετατραπεί με την εφαρμογή των ΕΜ σε έναν ασύγκριτο θησαυρό της καθημερινής μας τροφής. Μπορούμε σήμερα με τη βοήθεια της ηλεκτροφυσικής, να αποδείξουμε επιστημονικά τη διαφορά στην ποιότητα των βιολογικών προϊόντων συγκρίνοντας τις μετρήσεις του οξειδαναγωγικού δυναμικού που περιέχουν. Οι ΕΜ διπλασιάζουν την ενέργεια για ανάπτυξη που διαθέτουν οι πρώτες ύλες της διατροφής μας.
Με τη χρήση των ΕΜ μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον πλούτο των φυσικών ενεργειών που υπάρχουν στο χώμα, στο νερό και στον ήλιο για την δημιουργία μιας τροφής που μπορεί να μας χαρίζει υγεία και μακροζωία.

Για το ότι το μυστικό της υγείας είναι η καλή και σωστή διατροφή δείτε και το βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου