Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Δράσε μαζί μας για να σταματήσουμε το άδειασμα των θαλασσών μας!



Τα ψάρια των θαλασσών μας κινδυνεύουν να αφανιστούν. Πολλά αποθέματα ψαριών όπως ο τόνος, ο ξιφίας, ο μπακαλιάρος, το μπαρμπούνι και πολλά άλλα είδη βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης στις ευρωπαϊκές θάλασσες, κυρίως εξαιτίας της υπεραλίευσής τους. Καθώς τα πάρα πολλά αλιευτικά σκάφη κυνηγούν τα πολύ λίγα εναπομείναντα αλιεύματα, οι ψαριές έχουν μειωθεί δραματικά και το μέλλον των αλιέων και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων είναι αμφίβολο.
Η επικείμενη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ), στις 6 Φεβρουαρίου 2013, είναι μια μοναδική ευκαιρία για το Ευρωκοινοβούλιο να αλλάξει αυτή την κατάσταση και να εξασφαλίσει την ανάκαμψη των ιχθυαποθεμάτων και το μέλλον της αλιείας. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι:
  1. Τα αποθέματα ψαριών θα αποκατασταθούν σε υγιή και βιώσιμα επίπεδα,
  2. Η υπεραλίευση θα τερματιστεί και
  3. Θα ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις των αλιευτικών δραστηριοτήτων στα θαλάσσια οικοσυστήματα. 
Το Αρχιπέλαγος, ως συντονιστής φορέας του πανευρωπαϊκού δικτύου OCEAN2012 για την Ελλάδα και την Κύπρο, υλοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης των Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών για τη σημασία αυτής της ψηφοφορίας. Σε αυτή την προσπάθεια είναι απαραίτητη η συμβολή όλων.

Ας δράσουμε όλοι μαζί για τον τερματισμό της υπεραλίευσης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους Ευρωβουλευτές.
Πώς μπορείς να βοηθήσεις;
  1. Στείλε ένα μήνυμα για τον τερματισμό της υπεραλίευσης στους Έλληνες και Κύπριους Ευρωβουλευτές μέσω Twitter ή Facebook (ακολουθεί λίστα με τα Twitter και Facebook usernames στο τέλος του email):
    «Make history, End overfishing! http://vimeo.com/42686193»
  2. Πάρε μέρος στην πανευρωπαϊκή καμπάνια, “Paint A Fish”, ζωγραφίζοντας ένα ψάρι και στέλνοντάς το μέσω email, Facebook ή Twitter στους Ευρωβουλευτές (ακολουθεί λίστα με τις διευθύνσεις email παρακάτω).
  3. Κάνε Like στο Facebook page του OCEAN2012 GREECE, κάλεσε τους φίλους σου στη σελίδα και βοήθησέ μας να διαδώσουμε τη δράση μας.
Κάθε συμμετοχή κάνει το μήνυμά μας δυνατότερο. Βοήθησέ μας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους Ευρωβουλευτές, που κρατούν το μέλλον των θαλασσών και της αλιείας στα χέρια τους.


Στοιχεία επικοινωνίας Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών:
Ρόδη ΚΡΑΤΣΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Email / Facebook / Twitter
Γεώργιος ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Email / Facebook / Twitter
Μαρία-Ελένη ΚΟΠΠΑ: Email / Facebook / Twitter
Μαριέττα ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: Email / Twitter
Δημήτριος ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Email
Σπύρος ΔΑΝΕΛΛΗΣ: Email / Twitter
Νικος ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ: Email / Facebook / Twitter
Νικόλαος ΧΟΥΝΤΗΣ: Email / Facebook
Κρίτων ΑΡΣΕΝΗΣ: Email / Facebook / Twitter
Χαράλαμπος ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ: Email
Χρυσούλα ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ: Email
Γεώργιος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Email / Facebook
Γεώργιος ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ: Email / Facebook / Twitter
Άννυ ΠΟΔΗΜΑΤΑ: Email / Facebook / Twitter
Κωνσταντίνος ΠΟΥΠΑΚΗΣ: Email / Facebook / Twitter
Συλβάνα ΡΑΠΤΗ: Email
Νικόλαος ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ: Email
Θεόδωρος ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Email / Facebook / Twitter
Γεώργιος ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ: Email
Γεώργιος ΤΟΥΣΣΑΣ: Email
Ιωάννης Α. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ: Email / Facebook / Twitter
Νίκη ΤΖΑΒΕΛΑ: Email
Τάκης ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: Email / Facebook / Twitter
Ιωάννης ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: Email / Facebook / Twitter
Αντιγόνη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Email / Facebook / Twitter
Σοφοκλής ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: Email
Ελένη ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ: Email / Facebook / Twitter
Κυριάκος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Email


www.archipelago.gr   info@archipelago.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου